BBE KFT


A tartalomhoz

KarbantartásMiért fontos a klímák karbantartása?

* az Ön egészségének megőrzése
* jobb hatásfok
* nincs kellemetlen szag
* hosszabb élettartam
* energiamegtakarítás
* alacsonyabb zajszint

Egy hűtési szezon alatti működtetés során a klímaberendezés jelentős mennyiségű, a levegőben megtalálható szennyeződést szív magába. A beltéri egységekben megtalálható különböző szűrők feladata e szennyeződések kiszűrése. Ha megvizsgáljuk a klímaberendezésünk beltéri egységét, láthatjuk, hogy a hőcserélő teljes felületét egy finom porszűrő takarja, melyen a nagyobb porszemek, és szöszök fennakadnak, viszont a finomabb szennyeződések átjutnak rajta. A beltéri egység szűrőinek rendszeres karbantartása, és tisztítása elengedhetetlen, mert a felfogott porszemek, és egyéb légúti megbetegedést okozó szennyeződések eltömíthetik a készüléket. Ezáltal csökken a légáramlás, a berendezés többet fogyaszt, és csökken az élettartama is. A helyes karbantartáskor a hőcserélő hűtőbordát, és a kondenzvíz tálcát speciális fertőtlenítőszerrel kell kezelni, ezzel megakadályozva a baktériumok elterjedését, és elősegítve a jó szellőzést, a helyes működést.

Mi telepszik meg a klímaberendezésekben?

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!Beltéri egység 1 év utánKonyhai elszívó

* Poratka,
* Legionella,
* Penészgomba, baktériumok,
* Háziállatok által termelt allergének,
* Konyhai főzéstermékek olajos gőze.

Az elhanyagolt, nem szakszerűen és kellő rendszerességgel tisztított beltéri egységek belső felületén, ventillátorán, és csepptálcájában lerakódott szennyeződéseken a párás, sötét környezetben kialakulnak a baktérium-, gomba-, és penésztelepek. A készülék elindításakor, és használata során a helyiség levegőjébe jutnak a különböző kórokozók, melyek szemünkbe, orrunkba és tüdőnkbe kerülve olyan légúti betegségek kockázatát növelik, mint azt allergia, asztma, legionellózis, stb.

Mit okozhatnak?

* Allergiás tünetek,
* Nyálkahártya inger, köhögés,
* Bőrviszketegség,
* Fejfájás,
* Tüdőgyulladás.

A szakszerű tisztítás megakadályozza, hogy a készülékben egyébként legtöbbször ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek anyagcseréjük melléktermékeivel együtt a beltéri levegőben. A legelterjedtebb (penész)gomba fajok (aspergillus, penicillum) mellett baktériumok is megjelennek a beltéri egységek hűtőbordáin kialakuló vékony filmrétegen, illetve a csepegővíz tálcán. A legismertebb, kifejezetten a légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella, amely a-típusos tüdőgyulladást okozhat.
A kültéri egység bordázott csőkígyóin keresztül nagy mennyiségű levegő, és por áramlik. A koszos kültéri egység nem tud megfelelően lehűlni, ezáltal jobban terhelődik a berendezés kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama, és több elektromos áramot fog fogyasztani.
Feltétlenül szükség van a berendezés rendszeres karbantartására, ha egészségesen szeretne klímát használni, ha nem szeretne több elektromos áramot fizetni, és szeret egészséges környezetben élni. A karbantartás során a készülék takarítása, és fertőtlenítése mellett szükséges ellenőrizni a rendszer helyes működését, és környezetvédelmi okokból azt is, hogy megfelelő tömörségű, szivárgás mentes-e a készülék.
A karbantartást évente legalább egyszer (tavasszal), illetve fűtőberendezés esetén kétszer (ősszel is) is kell végezni (ha ezt a gyártó másképp elő nem írja). E feladatot mindenképpen szakemberre kell bízni, ha szeretnénk, hogy a termék jótállása is megmaradjon.
Karbantartási szerződés megkötése esetén kedvezményes árakkal, és rugalmas feltételekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére. A klímaberendezések várható élettartama 15-20 év rendszeres karbantartás mellett, viszont a tartós elhanyagolás többletenergia fogyasztást, szélsőséges esetben magas összegű javítást (pl. kompresszorcsere) eredményezhet.
Szerződött ügyfeleink berendezéseinek meghibásodása esetén soron kívül (akár 24 órán belül) megkezdjük a hiba kijavítását.

Beltéri egység karbantartása


* Beltéri egység szűrőinek tisztítása, gombátlanítsa
* Elpárologtató fertőtlenítése, gombátlanítsa, erre alkalmas vegyszerrel
* Hűtés erősségének ellenőrzése
* Elektromos csatlakozások ellenőrzése, utánhúzása
* Ventillátor elkoszolódásának ellenőrzése, tisztítása, szükség szerint a beltéri egység szétszerelésével
* Mozgó alkatrészek kenése, ellenőrzése
* üzemmódok, automatikák üzemelésének ellenőrzése
* Kondenzvíz elvezető rendszer vízelnyelő képességének ellenőrzése, szükség szerinti tisztítása

Kültéri egység karbantartása


* Kültéri egység kondenzátorának tisztítása, szükség szerinti leszereléssel
* Elektromos csatlakozások ellenőrzése, utánhúzása
* Hűtés erősségének műszeres ellenőrzése
* Hűtőközeg szivárgás vizsgálata, tömörtelenség esetén technológiai folyamatok betartása mellett, újbóli tömörség elérése, hűtőközeg pótlása.
* Kompresszor, elektromos kondenzátor, ventillátor áramfelvételének ellenőrzése
* Mozgó alkatrészek kenése, ellenőrzése
* Üzemmódok, automatikák üzemelésének ellenőrzése
* Összekötő kalorikus csővezeték rendszer szigetelés épségének ellenőrzése, esetleges szigetelési hibák kijavítása


BBE Kft | Rólunk | Karbantartás | Szivárgásvizsgálat | Klíma müködése | Referencia lista | Referencia galéria | Áraink | Kapcsolat | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe